Borak-borak

Pengguna shoutbox ini dinasihatkan menggunakan 'Nickname' sendiri. Hormati 'Privacy' dan 'Nickname' rakan lain. Harap kerjasama.
Free chat widget @ ShoutMix Limited to 60 posts/hour.

BORNEO DH CHALLENGE 09
5:30:00 PM | Author: hait_san

Borneo Downhill Challenge 2009
Date : 16th and 17th May 2009 (CONFIRMED)
Location : Kota Kinabalu, Sabah, Borneo Malaysia.

Mens Open(18 years old and above)

Prizes :
1st - USD1000.00
2nd - USD750.00
3rd - USD 500.00
4th - 7th To Be Confirmed in cash or kind on a later date

Mens Master(35 years old and above)

Prizes :
1st - USD500.00
2nd - USD250.00
3rd USD150.00
4th - 7th To Be Confirmed in cash or kind on a later date


Registration Fee : Ringgit Malaysia One hundred and Fifty Only.


**copy paste from http://www.bcriders.blogspot.com/
JUST FOR BRO IJAN, EZAM & KORN 50%
5:26:00 PM | Author: hait_san

TELUK CHEMPEDAK, MALAYSIA
18 -19 APRIL 2009

THE RACE IS ON

Kuantan Mountain Bike Enduro-DH 2009 is 2 days event with the adrenaline-pumping thrill of Endurance Downhill challenge. The Bukit Pelindong-Teluk Chempedak track is blessed with the natural beauty and commanding view of South China Sea. The race consist of natural obstacles and man-made bridges. This event is the 1st of its kind in Malaysia.
Categories for the race are:

a) Elite – Open to National and ranked riders.
b) Open – Open to all riders.
c) Master A – Open to men age 31 to 40.
d) Master B – Open to men age 41 and above.
e) Ladies – Open to women.
f) Junior – Open to rider age 18 and below.


FOR MORE INFO & REGISTRATION, PLS VISIT:-
http://www.kuantandownhill.com/registration.php


**copy paste from http://www.bcriders.blogspot.com/
9:17:00 AM | Author: hait_san

MARI BERGELAP 1 JAM.. TAPI STILL BOLEH TENGOK AF 7 LAGI.. HEHEE..
RAKAN-RAKAN R.O.P MENYOKONG 110% EARTH HOUR


EARTH HOUR SUPPORT RIDE
DATE : 29 MARCH 09
TIME : 8.00AM
LOCATION : PCP
MEET. POINT : 4 X TRAIL
INFO : PelagakNgeri

Pesan Raja Bukit
2:20:00 PM | Author: Admin
LAGI SAMPLE JERSI R.O.P
3:39:00 PM | Author: hait_san
design 1
design 2
tshirt aje??
design 3
design 4


design 5


lambakan jersi & tshirt design R.O.P.... comment please...
Weekly Event!
5:27:00 PM | Author: hait_san
R.O.P - NGADA-NGADA NAK JERSEY PLAK
4:43:00 PM | Author: hait_san
Holla!!
Jersey di bawah adalah hasil mengulaq aku pada waktu pejabat.. pengorbanan untuk R.O.P kononnya... hikhikhik... nie aku post intro jek... outro tunggu bila aku senang skit baru posting lagi. Kedua-duanya view dari depan jek.. view belakang saje tak nak post... kasi surprise macam t proton exora. Dah siap 4 design.. tapi merepek skit... ntah berapa lewh kos kalo nak buat. ROPean sumer!! kasi comment ini jersey dulu... hikhik.. Kepada sesiapa yg nak sponsor kos jersey nie kasi je tau.. kang aku bubuh nama company ka.. nama kedai ka.. apa ka kat jersey nie.


LATIHAN MELAWAN MENTAL DOWN
3:43:00 PM | Author: Unknown
3 HARI LAGI !!!

Kepada sesapa yang berminat, kayuhan RECCE route ke PD :-

Tarikh : 05 April 2009 - Ahad
Kayuhan : Puchong-Putrajaya-Dengkil-SIC-Sepang-Bkt Pelandok-Tanah Merah-Lukut-PD-Bt4 PD & balik
Tempat kumpul : Uncle Ben, Simpang Equine Park, Putrajaya Sentral
Masa kumpul : 6.30 pg
Tayar Golek : 7.00 pg
Jarak Kayuhan : +-180km AJE...
Kelajuan : 15 - 25km/h
Feeding Point : Sesuka Hati

Rider yang bran:-

1. Blucold316
2. Enche Apai
3. Daoh
4. Abg Ijan
5. Ezam Pingu
6. Aini (Power Lady)
7. Eddie
8. Farid
9. Hait_san
10. Din Ice
11. Am Tbolt
12. Wan Kudabesi

Aturcara kayuhan:-

6.30 pg - Kumpul kat Uncle Ben
7.00 pg - Tayar Golek
7.15 pg - Sampai Simpang Equine Park ada rider join
7.40 pg - Sampai Putrajaya Sentral ada rider join
8.45 pg - Feeding point (breakfast) kat Pekan Sepang
9.00 pg - Panjat Bkt Pelandok (landai aje)
9.45 pg - Feding point kat Pekan Lukut
10.30 pg - Lepak kat pantai Bt. 4, PD
12.00 tghari - Tayar golek balik ikut route yang sama
3.30 ptg - dijangka tiba Puchong


Info lanjut hubungi Blucold316 +6012 666 2031
DULU KANAK-KANAK RIBENA??
11:22:00 AM | Author: hait_san
DATE : 22 MARCH 09
TIME : 8.00AM - 11.30AM
LOCATION : PUCHONG-CYBERJAYA-PRESINT 9
AVERAGE DISTANCE : 50KM


SEKARANG.. UNCLE-UNCLE RIBENA??






RIDE 3 IN 1
3:00:00 PM | Author: hait_san
DATE : 21 MARCH 09
TIME : 7.30AM
LOCATION : FROM PRESINT DIPLOMATIK TO PCP
3 IN 1 MEAN : RIDE TARMAC 15KM + RIDE OFF ROAD (PCP) 10KM + NASI LEMAK x 2 = 5OKM (2 WAYS)
MEET. : WARUNG HAJI TAPAH, PRESINT DIPLOMATIK
MORE INFO : 0172676371

Hardcore Training
8:48:00 AM | Author: hait_san


KAYUHAN LONG DISTANCE MINGGU INI
4:54:00 PM | Author: Unknown
Sesapa nak ikut ???

Atas permintaan ramai, tarikh kayuhan ini telah ditukar seperti berikut:-

Tarikh : 22 Mac 2009 - Ahad (atas permintaan ramai)
Kayuhan : Puchong-Putrajaya-Cyberjaya-Tol Cyberjaya & balik
Tempat kumpul : Uncle Ben
Masa kumpul : 7.00 pg
Tayar Golek : 7.30 pg
Jarak Kayuhan : +-60km AJE...
Feeding Point : Sesuka Hati

Kalau bran datang aje ke Uncle Ben...
SELAMAT PENGANTIN BARU
5:06:00 PM | Author: hait_san


Jemputan kahwin di atas adalah kiriman seorang rakan yang akan melangsungkan perkahwinan pada hari ahad ini 22 March 09. Beliau mengatakan namanya four g hill @ pojie (da bomb hitam). Katanya juga beliau salah seorang euROPean... tetapi masih samar-samar siapakah empunya diri yang membuat pengakuan sebegitu. Mungkin ramai yang sudah tidak perasan siapa beliau.. maklumlah beliau jarang sekali dapat di temui. Apa pun beliau menjemput semua euROPean, rakan-rakan blog, rakan-rakan kayuh dan seluruh rakyat jelata ke majlis persandingan beliau nanti. Siapa tau yang mana yek mamat nie??? muahahaaaaa.....
Weekly Ride!
3:53:00 PM | Author: hait_san
Date : 15 March 2009
Time : 8.30am.. Sharppp??
Location : Tmn Mas - Tg Rabok, Banting

Seperti di janjikan sambutan Ride Tg Rabok mengalakkan.. Seramai 9 orang peserta menyertai sesi latihan sebelum kayuhan Puchong-PD berlangsung. Minggu ini tidak banyak gambar di ambil kerana hanya 2 kali kayuhan berhenti rehat... hanya sebatang rokok sahaja sempat di hisap. Latihan keras kali ini juga menambahkan beberapa kilometer lagi jarak laluan baru. Waktu berhenti rehat juga telah di tetapkan cuma selama 1 minit.



Macam Pernah Ku Lihat... Tapi...
9:06:00 AM | Author: hait_san
32 Hari Lagi!!
8:59:00 AM | Author: hait_san

KAYUHAN PUCHONG-PUTRAJAYA-PORT D***SON


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera,


Kehadapan kekanda & adinda yang di hormati,
Tujuan warkah ini di postingkan adalah bagi memberitahu sedikit informasi berkenaan kayuhan Puchong-Putrajaya-Port D***son yang akan berlangsung pada 18 & 19 april 2009. Untuk pengetahuan pihak tuan pihak berwajib telah menempah 2 buah banglo 3 bilik yang selesa untuk penginapan anda nanti. Setelah di perkenankan oleh ketua & speaker puak R.O.P yang bersidang di bawah pokok "kotek mamak" sore semalam telah sebulat suara melaksanakan pemungutan cukai kayuhan sebanyak RM50.00 bagi setiap ahli & rakan-rakan. Wang ini akan di gunakan untuk membayar sewa banglo, membeli makanan (BBQ) dan sebagainya (jika perlu). Tidak perlu risau tentang wang anda.. risaukan kayuhan anda sahaja... Wang akan di kembalikan jika ianya terlebih..sudah. Format kayuhan ialah sehari sehala... konsep mudah mengenakan pendekatan "pergi kayuh balik tak kayuh". Bagi peserta yang masih ingin berkayuh pulang ke Puchong bolehlah meneruskannya dan bagi yang tidak mahu berkayuh bolehlah bermandi manda sampai ke petang.

Syarat penyertaan :

1- Akil Baligh
2- Mempunyai basikal sendiri (MTB di galakkan)
3- Anda tidak pernah berkayuh sejauh ini
4- Ada RM50.00 (ini penting)
5- Saja ingin berseronok
6- Anda bukan enche FIMI??
7- Tidak emosional
8- Waras
9- Tak Poyo
10- Wanita di galakkan

Pendaftaran dan bayaran masih di buka sehingga 15 april 2009.
Senarai nama peserta berdaftar setakat ini adalah seperti di bawah :

1 - Bro Enold
2 - Shah_java
3 - Kaymalik
4 - Hait_san
5 - Daoh
6 - Apai
7 - Ezam Pingu
8 - Bro Ijan
9 - Din Ice
10 - Faried
11 - Scha...doot
12 - Ika Mak Teh Lee
13 - Rudy Project (snipper)
14 - Jazry Haikal
15 - Korn (tapak hijau)
16 - Bro Am
17 -
18 -
19 -
20 -

**RM50.00 setiap rider.. termasuk penginapan & makanan sekeluarga....

euROPean dan rakan-rakan lain yang ingin join bolehlah buh nama kat comment di bawah.. ataupun hubungi seketeriat kayuhan di bawah.

Kayuhan ini hanya tertutup buat warga R.O.P dan rakan-rakan yang kami kenali. Jika anda bukan warga dan rakan kami.. tetapi berminat menyertai kayuhan ini dan mempunyai basikal MTB (mountain bike) bolehlah menghubungi 012-6662031 (Bro Enold) atau 019-2202292 (Sis K) atau 019-2667177 (shah_java) untuk temuduga.


WEEKLY RIDE
2:57:00 PM | Author: hait_san
International??
9:45:00 AM | Author: hait_san
INTERNATIONAL OUTDOOR GAMES 2009
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS
UPSI MTB CHALLENGE 2009
11 & 12 APRIL 2009
PROTON CITY, TG. MALIM, PERAK


YURAN PENYERTAAN
RM15.00 Lelaki & Wanita

FORMAT KEJOHANAN
ITT – Individual Time Trial

LOKASI PENGINAPAN
Penginapan peserta akan dicadangkan di kawasan yang
berdekatan dengan kadar bayaran yang tertentu yang akan
dimaklumkan kemudian.

TARIKH TUTUP PENYERTAAN

3 APRIL 2009 (JUMAAT)

HADIAH
Image

TENTATIF PROGRAM

Image

MAKLUMAT LANJUT
Segala maklumat lanjut boleh dilihat melalui;
http://kanu.upsi.edu.my
ATAU terus berhubung dengan;
i. Saudara Rahizal (012-2797843)
ii. Saudari Arina (013-9084406/017-9163721) (reen_nas1110@yahoo.com)
iii.Saudari Syazana (012-9597929) (sky_apple03@yahoo.com)

BORANG PENYERTAAN

http://www.jomkayuh.com/DATA/BorangUPSI.pdf
Perutusan dari bawah pokok
2:59:00 PM | Author: hait_san
KAYUHAN PUCHONG-PUTRAJAYA-PORT D***SON


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera,


Kehadapan kekanda & adinda yang di hormati,
Tujuan warkah ini di postingkan adalah bagi memberitahu sedikit informasi berkenaan kayuhan Puchong-Putrajaya-Port D***son yang akan berlangsung pada 18 & 19 april 2009. Untuk pengetahuan pihak tuan pihak berwajib telah menempah 2 buah banglo 3 bilik yang selesa untuk penginapan anda nanti. Setelah di perkenankan oleh ketua & speaker puak R.O.P yang bersidang di bawah pokok "kotek mamak" sore semalam telah sebulat suara melaksanakan pemungutan cukai kayuhan sebanyak RM50.00 bagi setiap ahli & rakan-rakan. Wang ini akan di gunakan untuk membayar sewa banglo, membeli makanan (BBQ) dan sebagainya (jika perlu). Tidak perlu risau tentang wang anda.. risaukan kayuhan anda sahaja... Wang akan di kembalikan jika ianya terlebih..sudah. Format kayuhan ialah sehari sehala... konsep mudah mengenakan pendekatan "pergi kayuh balik tak kayuh". Bagi peserta yang masih ingin berkayuh pulang ke Puchong bolehlah meneruskannya dan bagi yang tidak mahu berkayuh bolehlah bermandi manda sampai ke petang.

Syarat penyertaan :

1- Akil Baligh
2- Mempunyai basikal sendiri (MTB di galakkan)
3- Anda tidak pernah berkayuh sejauh ini
4- Ada RM50.00 (ini penting)
5- Saja ingin berseronok
6- Anda bukan enche MBA
7- Tidak emosional
8- Waras
9- Tak Poyo
10- Wanita di galakkan

Pendaftaran dan bayaran masih di buka sehingga 15 april 2009.
Senarai nama peserta berdaftar setakat ini adalah seperti di bawah :

1 - Bro Enold
2 - Shah_java
3 - Kaymalik
4 - Hait_san
5 - Daoh
6 - Apai
7 - Ezam Pingu
8 - Bro Ijan
9 - Din Ice
10 - Faried
11 - Scha...doot
12 - Ika Mak Teh Lee
13 - Rudy Project (snipper)
14 -
15 -
16 -


euROPean dan rakan-rakan lain yang ingin join bolehlah buh nama kat comment di bawah.. ataupun hubungi seketeriat kayuhan di bawah.

Kayuhan ini hanya tertutup buat warga R.O.P dan rakan-rakan yang kami kenali. Jika anda bukan warga dan rakan kami.. tetapi berminat menyertai kayuhan ini dan mempunyai basikal MTB (mountain bike) bolehlah menghubungi 012-6662031 (Bro Enold) atau 019-2202292 (Sis K) atau 019-2667177 (shah_java) untuk temuduga.



Bukit Cermin Downhill Challenge 2009 (Our Rider)
5:03:00 PM | Author: hait_san
Republic Of Puchong Downhill Riders
(Proton Tbolt)


from left : Bro Ijan & Ezam Pingu

Ezam last run

Bro Ijan last run

Ezam Big Jump.. jump??

Bro Ijan Big jump
Bukit Cermin Downhill Challenge 2009
4:29:00 PM | Author: hait_san
Date : 8 March 2009
Time : 7.45am to 5.30pm
Location : Bukit Cermin (Putra Height)

Sekali lagi R.O.P diberi kepercayaan menjadi crew dalam siri 3 "Bukit Cermin Downhill Challenge" yang di anjurkan oleh Ridemore pada tahun ini. Seawal jam 7.00am Putra Height telah di banjiri peserta-peserta yang mengambil bahagian dan para petugas. Kelihatan juga muka-muka rider yang sudah sinonim dalam arena downhill sekitar lembah klang. Tahun ini Republic Of Puchong menghantar 3 orang peserta... Ezam Pingu, Bro Ijan dan Korn (tapak hijau).. malangnya korn hanya dapat mengambil nombor sahaja tahun ini kerana beliau mengalami kecederaan semasa sesi raptai penuh. Akibatnya korn hanya menjadi crew yang memakai nombor 211...hehe.. Tugas kami tunggu orang lompat, bagi semangat, borak-borak dengan photographer, hisap rokok, minum air, kencing dan tiup wisel sahaja.. huhuu..

Antara rakan-rakan R.O.P yang menjayakan race tahun ini (crew)
Kaymalik, JazryHaikal, Bro Am, Din Ice, Shah_java, Lenggong, Bro Mat, Korn 211, Haitsan dan Taqwa.

Bagi rakan-rakan dan kenalan di luar sana yang inginkan perkhidmatan kami sebagai marshall/crew bolehlah menghubungi kami melalui email ataupun talian terus. (Bayaran boleh di bincangkan) hikhikhik...



Crew line-up

Cara tiup wisel yang betul

crew sedang mengambil tempat

Korn 211 (rider tapak hijau)

Kaymalik sedang bertugas.. Bro Am enter frame jek
Weekly Ride
12:30:00 PM | Author: hait_san


** Jangan lepaskan peluang bertemu ramah bersama Scha di dalam hutan...
Tunjuk ajar anda di perlukan kerana beliau merupakan orang baru dalam dunia MTB
RACE.. RACE.. RACE...
12:43:00 PM | Author: hait_san
MAP


26 Feb 2009, Syarat Pertandingan

SELANGOR MOUNTAIN BIKE CHALLENGE

From
Technical Team

Syarat Pertandingan :

1. Terbuka kepada semua termasuk warganegara Malaysia dan Bukan warganegara
Yang berumur atas 16 Tahun.
2. Mesti Menggunakan basikal ‘Mountain Bike’ / ‘MTB’
3. Setiap Kategori untuk setiap satu penyertaan sahaja
4. ‘Open Category’ terbuka untuk semua 16 tahun ke atas
5 ‘Selangor Category’ terbuka untuk mereka yang lahir di ‘Selangor’ sahaja dan
Berumur 16 tahun ke atas
6. ‘Vateran Category’ terbuka mereka yang berumur 45 tahun ke atas sahaja
7. Woman Category terbuka untuk semua 16 tahun ke atas.
8. Peserta mesti memiliki peralatan perlindungan basikal seperti ‘helmet’,
Kasut yang sesuai, dan lain-2 yang di anggap perlu
9. Peserta di minta membawa peralatan kecemasan untuk kegunaan sendiri
Jika berlaku kecemasan (* Unit Medic Di sediakan)
10. Peserta di minta membawa air minuman yang secukupnya.
(* Air minuman di sediakan di Checkpoint)
11. Peserta di minta membawa keperluan makanan yang sesuai.
11. Keputusan Penganjur adalah muktamad, sebarang ‘protes’ tidak akan di layan.
12. Peserta yang tidak melengkapkan pusingan ‘checkpoint’ di anggap tidak
Menghabiskan pusingan.
13. Peserta yang melalui jalan pintas di batalkan pertandingan.
14. Peserta yang tidak dapat menamatkan pertandingan boleh keluar dari ‘laluan trek’

*Tertakluk Pada Pindaan


Please Call For Any Enquires :

ZULNIZAM SHAHRANI 013-6055533
RAJA AZIZAH 013-6055545
MOHD (9W2 ABB) 019-2315517
FAZLI HASHIM 019-3335773
RAMBO - HARIS 013-2651641

OR EMAIL TO ANY DETAIL :
selangormtb@yahoo.com